Joeri Schroijen klaar voor clash met oude ploeg

© Jack Kochanowski
Het is de dag voor de Derby van het Zuiden tussen Fortuna en MVV. Bij de Maastrichtse club worden de messen geslepen.
"Let’s do this", zegt MVV’er Joeri Schroijen.

Speciaal

De kleine dertig kilometer die de clubs uit elkaar liggen, maakt de wedstrijd altijd tot een zeer speciale. En dat weet voormalig Fortunees Schroijen maar al te best. "Fortuna-fans noemen me de hoer van MVV."

Eerste derby

Verrips en Schroijen bereiden samen de wedstrijd voor. Schroijen heeft al de nodige derby's kunnen afvinken, maar voor doelman Michael Verrips is het de eerste. "Ik heb gehoord dat dit een hele speciale is", zegt de doelman van MVV. Schroijen gaat de wedstrijd ontspannen tegemoet. "Een derby is prachtig. Daar moet je van genieten."

De twaalfde man

De spanning stijgt. En niet alleen bij de spelersgroep. Ook bij de twaalfde man begint het derbygevoel langzaam te kriebelen. In de grachten van de Geusselt wordt er tijdens de training dan ook uitvoerig voorbeschouwd. "In Sittard menen ze al dat ze kampioen zijn", zegt een supporter. "Maar de eerste appeltjes zijn altijd voor de kinderen. In mei gaan we pas punten tellen. Niet eerder."
Vrijdagavond treffen de twee elkaar in het Maastrichtse stadion.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!