Froome wilde geen besluit nemen over kameraad Poels

Wout Poels en geletruidrager Chris Froome. © ANP
Chris Froome heeft geen rol willen spelen in het besluit om Wout Poels niet op te nemen in de selectie van de Tour. "Het zijn kameraden geworden", zegt ploegleider Servais Knaven van Sky.
Mede dankzij beulswerk van de renner uit Blitterswijck werd Froome tot twee keer toe winnaar van de Ronde van Frankrijk. Opmerkelijk genoeg maakt Poels dit jaar geen deel uit van de selectie die in Frankrijk de titel moet gaan verdedigen.

Mening

"Dit is een besluit geweest van meerdere mensen bij Sky. We hebben ook de mening van Chris gevraagd, hij vond het te moeilijk om over Poels te oordelen", zegt Knaven tegen Sporza. "De afgelopen twee jaar zijn het kameraden geworden. Wout heeft natuurlijk de laatste twee edities geweldig gereden."

Groot gemis

Volgens Knaven zal de Limburger gemist worden in de Britse wielerploeg. "Hij is altijd in voor een grapje. Na een moeilijke dag, kan hij met één opmerking ervoor zorgen dat er toch gelachen wordt. Niet alleen sportief, maar ook op het sociale vlak is dit een enorme aderlating voor de ploeg."

Slaapmaten

Froome en Poels zijn regelmatig ook kamergenoten van elkaar tijdens grote wielerrondes. De twee hebben dan ook geen geheimen voor elkaar.