Pover VVV scoort niet tegen NAC: 0-0

© Etienne Zegers
In een matig duel hebben VVV-Venlo en NAC Breda zaterdagavond de punten gedeeld. Het werd 0-0 in de Koel.
De Venlonaren pakken, na drie nederlagen op rij, zo weer eens een punt.

Waarschuwingsschoten

In een niet al te warme Koel nam VVV al snel het initiatief. Het balbezit was voor de thuisploeg, die zorgvuldig de aanval zocht en via spits Lennard Thy twee waarschuwingsschoten loste die beide het doel misten. De beste poging kwam van de voet van Kelechi Nwakali, die na een goed opgezette aanval zijn vlammend schot uit de tweede lijn een meter aan het doel voorbij zag gaan.

NAC-kansen

Zo dicteerde VVV het eerste kwart van de wedstrijd, maar gaandeweg de eerste helft kwam NAC beter in de wedstrijd. De Bredanaars beten van zich af en nota bene linksback Angelino leek de openingstreffer binnen te koppen, maar hij mikte te hoog. Het duel kabbelde voort richting de rust en het niveau zakte, waarbij VVV bovendien goed wegkwam dat ook de kopbal van NAC-aanvaller Giovanni Korte geen tegentreffer opleverde.

Spelpeil

Het spelpeil dreigde in de tweede helft het nulpunt te bereiken doordat VVV én NAC wel erg behoudend te werk gingen. NAC was desalniettemin opnieuw de ploeg die het dichtst bij een treffer kwam, maar VVV-goalie Unnerstall had uitstekende reddingen in huis op schoten van Rai Vloet en Korte. Een uitgespeelde VVV-kans liet lang op zich wachten, totdat invaller Tarik Tissoudali twee tegenstanders uitkapte om daarna hard over het doel te schieten.

Twaalfde

In de slotfase golfde het spel op en neer zonder dat er 100-procent-mogelijkheden te noteren vielen. VVV gooide het over een andere boeg door opportuner te spelen en dat leidde nog wel tot pogingen van Vito van Crooy en Jerold Promes, maar NAC-keeper Birighitti hoefde niet handelend op te treden. VVV handhaaft zich door de puntendeling op de twaalfde plek op de ranglijst.