Max Verstappen: overwinning op het juiste moment

Max Verstappen is super blij met zijn overwinning in Maleisië. © ANP
Max Verstappen domineerde de Grand Prix van Maleisië als legende Michael Schumacher in zijn beste jaren. De Limburger kon amper geloven dat zijn Red Bull zo snel en onkreukbaar de race doorstond.
"De auto voelde vanaf het begin goed. Ik ben er vol voor gegaan", zei hij in het podiuminterview na de race op het circuit van Sepang.

Tegenslagen

De twintigjarige Limburger kende veel tegenslag dit seizoen en noteerde al zeven uitvalbeurten. Vaak door problemen met zijn motor, een paar keer door crashes met een concurrent. Het geduld van de overambitieuze Limburger werd danig op de proef gesteld. "Na zo'n moeizaam seizoen komt deze overwinning precies op het juiste moment. Ik was heel blij toen ik over de finish kwam, het is bijzonder", zei hij, gedrenkt in champagne.
Max Verstappen verschalkt Lewis Hamilton in de vierde ronde. © ANP

Tweede zege

Verstappen boekte zijn tweede zege in de Formule 1. Vorig jaar won hij in Spanje zijn debuutrace voor Red Bull, als jongste coureur ooit met achttien jaar. Met zijn tweede overwinning is hij met twintig jaar de jongste met meer dan één zege in de koningsklasse. Hij passeerde de Duitser Sebastian Vettel, die 21 was toen hij in 2009 in China zijn tweede Formule 1-race won.

Inhaalactie

Zijn geslaagde inhaalactie bij Lewis Hamilton (Mercedes) vroeg in de race bleek beslissend. "Hij rijdt voor het kampioenschap en heeft meer te verliezen dan ik. Daarom heb ik hem snel aangevallen. Toen ik er voorbij was (onder begeleiding van de kreet: That's how we do it') bleek de auto ongelooflijk snel. De auto was fantastisch. Als ik harder moest gaan, kon ik makkelijk versnellen. Ik heb echt op snelheid gewonnen."

In het vliegtuig

Van feestvieren in Maleisië zal het niet komen, vertelde Verstappen aan Ziggo Sport. "We reizen meteen door naar Japan voor de volgende race over een week. We gaan het vliegtuig afbreken denk ik."
Aan een voorspellingen voor de race op het circuit van Suzuka waagde Verstappen zich nog niet: "Ik vind het moeilijk om daar iets over te zeggen. We moeten daar weer opnieuw beginnen, hopen dat we een goede balans hebben en dan zien we het wel."