Lieke Martens dankt succesvol EK aan sportbeha

© ANP
Lieke Martens (24) heeft het hele EK met dezelfde beha gespeeld: een ritueel dat tijdens het door de Oranjevrouwen gewonnen toernooi werd geboren.
Dat zei ze maandagavond in de uitzending bij Jinek.

Ritueel

Presentatrice Eva Jinek vroeg de Nieuw-Bergse naar haar rituelen. "Die heb ik niet, maar als het tijdens het toernooi zo lekker gaat, dan ga je wel een beetje automatiseren. Ik heb het hele toernooi dezelfde sportbeha gedragen, omdat het zo goed ging", vertelde Martens. "Hij is tussendoor wel gewassen hoor. Ik ga 'm vanaf nu denk ik altijd aandoen."

Genoten

De vleugelaanvaller werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Martens genoot daarna van de boottocht door de Utrechtse grachten. "Je hebt de mannen een keer door de grachten zien gaan (na de tweede plek op het WK in 2010, red.) en dan denk je: nou, vrouwenvoetbal... Maar nu hebben wij vrouwenvoetbal gewoon op de kaart gezet, zo mooi."

Salaris

Martens mag zich nu gaan opmaken voor een nieuw avontuur, want nog voor het EK tekende ze bij FC Barcelona. Daar zou ze een riant salaris van twee ton per jaar opstrijken. "Mensen gaan een beetje gokken wat ik ga verdienen, maar uiteindelijk is het nooit bevestigd. Dat laat ik liever zo. Ik ga goed verdienen, maar ik heb er ook heel veel jaren ingestopt. Dat zich dat mooi uitbetaalt, daar ben ik heel erg blij mee."