Peter Sagan op Limburgs brood naar de Vuelta

Peter Sagan in Venray, als winnaar van de eerste etappe van de Binckbank Tour 2017. © ANP/Vincent Jannink
Wielrenner Peter Sagan en zijn ploeggenoten eten Maastrichts brood in de komende Ronde van Spanje.
Zijn ploeg Bora-Hansgrohe heeft een contract afgesloten met bakkerij De Bisschopsmolen, voor de levering van drie soorten extra voedzaam brood.

Zaterdag

De Vuelta gaat zaterdag van start in de Franse stad Nîmes. Het contact met de Duitse wielerploeg werd een paar weken geleden gelegd tijdens de Ronde van Polen, waar een medewerker van Maastrichtse bakkerij aanwezig was.

Derde ploeg

Het is voor de derde keer dat De Bisschopsmolen brood levert aan een professionele wielerploeg. Het begon vijf jaar geleden met de toenmalige Rabobankploeg, die tegenwoordig LottoNL-Jumbo heet. Daarna volgde het team Sunweb, en nu dus de ploeg van wereldkampioen Peter Sagan.