Gemeentehuis kleurt oranje voor huldiging Lieke Martens

© ANP
Het gemeentehuis van Bergen kleurt oranje voor de huldiging van Lieke Martens. De speelster wordt daar zondag gehuldigd.
Zo laat de gemeente weten.

Huldiging

De gemeente en voetbalvereniging de Montagnards organiseren de huldiging voor Martens, die tot speelster van het toernooi werd verkozen.
De speelster uit Nieuw-Bergen wordt zondag om 15:00 uur in het zonnetje gezet op het plein bij het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat.

Live

De huldiging van Martens is zondag live te zien op 1Limburg en via de Facebookpagina van L1.

Wall of Fame

Als het aan lokale partij KERN ligt, blijft het niet bij een huldiging. De fractie wil een blijvende herinnering aan de historische prestatie van Martens. Een Wall of Fame moet er komen. Tijdens het WK in 2015 maakte Lieke Martens de eerste goal in de geschiedenis van het Nederlands vrouwenelftal. Toen wilde KERN al een Wall of Fame. Die is er nog niet, maar volgens de partij moet er wel snel één komen.

Huldiging Van Es

Een huldiging in Boxmeer, waar Lieke Martens jarenlang met teamgenote Kika van Es voetbalde bij Olympia'18, laat Martens aan zich voorbij gaan. De speelster van FC Barcelona moet namelijk naar Zweden om haar verhuizing naar Spanje voor te bereiden. Van Es wordt in Boxmeer wel in het zonnetje gezet.