Routinier Castelen: 'Ben eigenlijk drie jaar jonger'

© ANP
Op zijn oude dag is Romeo Castelen (34) teruggekeerd in de eredivisie, bij VVV-Venlo. De routinier zegt geen hinder te ondervinden van zijn, voor voetbalbegrippen, hoge leeftijd.
Zaterdagavond, om 19:45 uur, kan Castelen debuteren voor zijn nieuwe club. Hij speelt dan tegen de club waar hij ooit begon; ADO Den Haag.Blessureverleden

Door zijn relatief hoge leeftijd en blessureverleden zijn de critici in voetballand verdeeld over de transfer van Castelen naar Venlo. "Artsen zeiden steeds: Die drie jaar die jij nu mist vanwege je knie, krijg je er straks weer bij. En zo voelt het nu ook. Mijn paspoort zegt dat ik 34 jaar ben. Maar eigenlijk ben ik drie jaar jonger. Ik kan dus nog jaren vooruit", zegt de aanvaller in het Algemeen Dagblad.


Mooie carrière

Er leek een grote carrière weggelegd voor de vleugelspeler, nadat hij doorbrak bij Feyenoord en zelfs Oranje haalde. "Ik denk soms weleens: oud-ploeggenoten als Ruud van Nistelrooy en Nigel de Jong hebben een topcarrière gehad. Maar ik op mijn manier ook. En nóg. Ik heb de gretigheid en drive van iemand van 18 jaar."


Zestigduizend mensen

Castelen speelde niet in de Premier League of La Liga, maar in Australië en China. "Ervaringen opdoen, andere culturen proeven; dat verrijkt je enorm. Man, Australië is zo geweldig. Als we met Western Sydney Wanderers tegen Sydney FC speelden, zaten er 60.000 mensen op de tribune."


Overigens deed de aanvaller vorige week nog niet mee tijdens een oefenduel tussen VVV-Venlo en Alemannia Aachen, omdat hij nog niet wedstrijdfit was.