Bijna 20.000 euro voor nieuwe Venlose FanZone

© Jack Kochanowski
Voetbalclub VVV Venlo heeft tot nu toe met hun crowdfundingscampagne 17.114 euro opgehaald voor een nieuwe FanZone.
Het geld is bij elkaar gebracht door bijna driehonderd supporters.

Tegenvaller

Voor de club is dat bedrag een kleine tegenvaller, want bij de start van de campagne gaf VVV aan minimaal 30.000,- euro nodig te hebben. "De FanZone komt er hoe dan ook", zegt Mathijs Slaats van VVV. "Dat betekent simpelweg een FanZone met meer of minder mogelijkheden, maar we gaan toch kijken of we via een andere weg die 30.000 euro alsnog kunnen halen." Een speciale sponsoravond moet nog meer geld in het laatje brengen.

Vervanging SupportersHome

Met het bedrag willen de Venlonaren een overdekte verzamelplaats maken bij stadion de Koel. De FanZone wordt uiteindelijk een vervanging van het huidige SupportersHome. In het nieuwe onderdeel van De Koel komt de Fanshop met merchandise en waarschijnlijk een speciale e-corner.

Opknapbeurt

Het initiatief voor de FanZone is onderdeel van een grote opknapbeurt aan stadion De Koel. Zo wordt vanaf 8 juli begonnen met het schilderen van tribunes, het schoonmaken van het gebouw en het verbeteren van de groenvoorziening en diverse opslagruimtes. Dit moet er allemaal voor zorgen dat VVV goed begint aan het seizoen in de Eredivisie.
De crowdfundingcampagne voor een nieuwe FanZone loopt nog tot middernacht.