Verdediger wil 'meer eigenheid' bij Roda JC

Daryl Werker (Roda JC). © Jack Kochanowski
Daryl Werker (23) ziet graag dat zijn club Roda JC zich richt op versterkingen die de Nederlandse taal beheersen.
Afgelopen seizoen woedde er een heuse talenstorm door de kleedkamer in Kerkrade.

Transfers
Roda JC haalde afgelopen seizoen onder meer een Oekraïense Duitser, een Griek, een Cyprioot, een Nigeriaan, een Bosniër, een Bulgaar en een Franstalige Belg binnen. Daarnaast stonden er al een Sloveen, een Spanjaard en een Australiër onder contract.

Eigen gezicht
Werker ziet dit seizoen liever wat meer Nederlandstalige spelers in Kerkrade landen, zegt hij op de website van Roda JC. "Ik ben een voorstander van meer eigenheid in de selectie. Je zag ook dat de technische staf voor de wedstrijden tegen MVV terugviel op veel Nederlandse jongens. De onderlinge communicatie verliep meteen een stuk beter."

Anastasiou
Daar had het vertrek van de Griekse trainer Yannis Anastasiou, die ondanks zijn jaren als voetballer in Nederland de taal niet bepaald machtig was, wellicht mee te maken. Werker had sowieso vraagtekens bij de werkwijze van de trainer. "Ineens werd ik als een soort jojo gebruikt: ik mocht de ene week spelen en de andere week niet. Heel vreemd. Navraag bij de trainer bracht niet veel duidelijkheid. Ik denk dat het voor hem lastig was dat alle centrale verdedigers goed presteerden. Misschien wilde hij iedereen tevreden houden."

Stabiliteit
Daarnaast hoopt het jeugdproduct van de club op meer stabiliteit. "Met uitzondering van het seizoen 2015/2016 heb ik elk seizoen met twee trainers te maken gehad bij Roda JC. Ik denk dat het goed is dat er met Harm van Veldhoven en Robert Molenaar nu een technisch directeur en een trainer zijn aangesteld die de tijd krijgen om iets neer te zetten."