Wout Poels woensdag onder het mes

© ANP/Bas Czerwinski
Wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck wordt woensdag geopereerd aan zijn schouder. Bij een val in de Waalse Pijl is een stukje van zijn schouder afgebroken. Dat stukje wordt woensdag weer vastgezet.
Dinsdag werd Poels onderzocht in een ziekenhuis in Manchester. "Ze hebben een paar dagen geleden al een scan gemaakt. Er is een stukje afgebroken en nu hebben ze gekeken hoe ze dat het beste gaan oplossen", vertelt de renner.

Val tijdens Waalse Pijl
?Wout Poels viel vorige week woensdag tijdens de Waalse Pijl. Hij kwam in een greppel terecht. In eerste instantie leek het erop dat hij niets gebroken had, maar later bleek er dus toch een breuk in zijn schouder te zitten.
Anderhalve maand
Poels denkt dat het zeker anderhalve maand duurt voordat we hem weer in wedstrijden zullen zien. "Het is allemaal afwachten hoe de operatie gaat, of ze geen gekke dingen tegenkomen."

Tour de France
Als het allemaal meezit, zou Poels net op tijd fit zijn voor de Tour de France, één van zijn hoofddoelen van dit seizoen. "Dat zit wel in m'n hoofd. Het mooiste scenario zou zijn dat ik in de Dauphiné weer kan starten en de voorbereiding op de Tour weer mee kan doen. Daar ga ik wel gewoon voor."

Zo snel mogelijk weer koersen
Hij hoopt binnen een paar weken alweer te kunnen trainen en dus zo snel mogelijk weer te koersen. Maar het kan nog maanden duren voordat Poels weer alle bewegingen kan maken met z'n schouder. Zijn arm omhoog houden bijvoorbeeld, dat zit er voorlopig niet in. "Maar met fietsen en wedstrijden rijden moet dat eigenlijk geen probleem zijn", zegt Poels. Maar mocht je hem later dit seizoen met één arm zien juichen als hij winnend over de meet komt, dan weet je dus waarom.

Audiofragment: Wout Poels over zijn schouderoperatie
Interview Wout Poels
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!