Max: 'Felipe Massa verziekte mijn race'

© ANP
Max Verstappen was duidelijk in zijn oordeel na de Grand Prix van Italië, waarin hij als tiende finishte. "In de derde ronde was het klaar."
"Een lekke band in de derde ronde en dan meteen een pitstop, dan is het over. Felipe Massa heeft mijn race verziekt'', zei de Limburger na de race op Ziggo Sport.

Flitsende start

De Red Bull-coureur kende vanaf de dertiende startplek een flitsende opening en rukte in zijn Red Bull op naar de achtste plaats. Toen hij in een chicane de Williams van Massa wilde inhalen, kwamen de auto's met elkaar in aanraking. Daarbij liep Verstappen een lekke rechter voorband op.

'Maakt me niks uit'

De Limburger gaf de Braziliaan de schuld, maar de wedstrijdleiding zag geen opzet in de actie van de ervaren Braziliaan. "Dat hij geen straf kreeg, maakte me niks uit. Mijn race was klaar, terwijl het natuurlijk veel beter had gekund.''

Reactie Massa

Massa gaf overigens een andere lezing. Verstappen probeerde buitenom voorbij te gaan, maar had volgens de Braziliaan niet de ruimte. Hij kon een touché niet voorkomen, liet hij weten aan Ziggo Sport. "Ik snapte niet waarom hij per se daar wilde inhalen. Hij was sneller en had kunnen wachten op een beter moment."

WK-punt

De Limburger kwam na zijn gedwongen pitstop als twintigste en laatste terug op de baan. Het duurde even voordat hij weer zijn ritme vond. Pas na een tweede bandenwissel hervond hij de snelheid om op te schuiven naar voren en coureurs in te halen. De tiende plaats leverde Verstappen 1 punt voor het WK op. Hij staat na dertien races zesde in de tussenstand met 68 punten.