Oranje zesde bij EK zitvolleybal

Het Nederlands zitvolleybalteam is op de zesde plaats geëindigd op het EK in Porec.
In de Kroatische stad moest Oranje het in de strijd om de vijfde en zesde plaats opnemen tegen Duitsland, maar de Oosterburen trokken met een 3-1 overwinning aan het langste eind.

Onderspit delven

Nederland verloor de eerste set met 23-25 en moest in de tweede set met 16-25 het onderspit delven. De Oranje zitvolleyballers, met Loek Hendrix en Bjorn Moris van Holyoke uit Belfeld, kwam in de derde set terug en won met 25-18. In de vierde set waren de twee teams aan elkaar gewaagd, maar ging de winst met 25-23 naar de Duitsers.
Dominik Albrecht, die voor Holyoke speelt, bleek een plaaggeest voor de Nederlandse blokkering en verdediging. Hij scoorde 31 punten.

Verlies in kwartfinale

Nederland had gehoopt op een plaats bij de laatste vier, maar werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Kroatië, dat Nederland op een 3-0 nederlaag trakteerde. Vrijdag versloeg Oranje in de klasseringswedstrijd Polen met dezelfde cijfers.

Brons voor de vrouwen

De Nederlandse vrouwen sloten het EK in Porec af met brons. Zij versloegen in de kleine finale Finland overtuigend met 3-0. De Oranje volleybalsters hadden in de halve finale met 3-0 van Rusland verloren