VVV dankt Jorrit Hendrix: rechtstreekse handhaving zeker

© ANP
Doordat Roda JC en PSV elkaar woensdagavond in evenwicht hielden, is VVV-Venlo zonder zelf in actie te komen verzekerd van lijfsbehoud in de Eredivisie.
De Venlonaren hebben zeven punten voorsprong op de Kerkraadse nummer zestien, die dat gat met nog twee wedstrijden op het programma onmogelijk kan overbruggen.

Hendrix hoofdverantwoordelijk

Het was uitgerekend de uit Panningen afkomstige Jorrit Hendrix die hoofdverantwoordelijk was voor de puntendeling in het Parkstad Limburg Stadion. Met een fraai afstandsschot in de kruising bracht hij PSV in de slotfase langszij bij Roda JC. VVV-voorzitter Hai Berden deelde zijn vreugde daarover op Twitter.

Serie

Roda JC had bij een overwinning - in theorie - VVV nog kunnen passeren op de ranglijst. VVV zelf stond dit seizoen nog geen moment op een nacompetitie- of degradatieplek, maar met een serie van tien wedstrijden zonder overwinning zagen de Venlonaren laaggeklasseerde clubs toch nog dichterbij komen.

Onderonsje

Maurice Steijn en zijn manschappen komen woensdagavond zelf nog in actie, wanneer de uitwedstrijd bij Ajax op het programma staat. Volgende week zondag werken VVV en Roda JC in de Koel een Limburgs onderonsje af.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!