Fanclub voor Tom Dumoulin in oprichting

© Facebook/Tom Dumoulin fanclub
Een groep fans van Tom Dumoulin richt een fanclub voor de Maastrichtse wielrenner op.
Theo Hoofs en Jannie Dreessen uit Eijsden hebben hierover ook overleg gevoerd met Dumoulin zelf. "Op dit moment hebben we al zo'n 1500 vrienden op fanpagina op Facebook, dus de volgende stap is een echte fanclub. Voor Tom hoeven dit soort dingen niet per se, maar hij houdt het ook niet tegen."

Café

Dreessen volgt de Maastrichtse coureur al ruim 6 jaar. Elke dag zitten er tientallen wielerfans in zijn café in Eijsden op groot scherm te kijken naar de race. De hele kroeg is versierd in wielerkleuren, compleet met vlaggen en posters van Dumoulin. Daarnaast heeft hij ook t-shirts laten drukken met daarop de tekst 'Turbo Tom'.

Persoonlijk

Zaterdag vertrekt Dreessen naar Italië om Dumoulin persoonlijk aan te moedigen. En maandag, als de Giro erop zit, zal de Tom Dumoulin-fanclub formeel worden opgericht. "Tom is niet alleen een fantastische renner, maar ook een buitengewoon nette jongen. Altijd open en eerlijk in de media. Hij zet Maastricht, Limburg en Nederland op de wielerkaart. We willen er zelf niks aan verdienen, alles wat de fanclub opbrengst gaat naar het goede doel: het trainen van jeugdige wielrenners door oud-coureur Ad Wijnands."

Lede ogen

Met lede ogen moest Dreessen aanzien hoe Dumoulin vrijdag het roze verspeelde. Het komt nog wel goed, is de stellige overtuiging van de Eijsdenaar. "Zaterdag moet hij goed volgen en dan kan hij zondag in de tijdrit zeker anderhalve minuut pakken op leider Quintana. Al wint Tom de Giro maar met 1 seconde voorsprong, dat is genoeg, hè."