Sunday Oliseh sneert: 'Twaalf spelers niet voldoende'

© Niels van Renen
Na afloop van de pijnlijke nederlaag bij FC Dordrecht (3-0) heeft Fortuna-coach Sunday Oliseh op niet mis te verstane wijze benadrukt dat de ploeg dringend behoefte heeft aan versterkingen.
"Met twaalf spelers kun je niet mee blijven doen in de top van de Jupiler League", zei de coach tegen FOX Sports.

Cynisch

Oliseh deelt in het interview een sneer uit naar de Sittardse clubleiding. "We hebben op alle posities goede spelers nodig, echt overal. En ditmaal spelers die we ook kunnen gebruiken." Wanneer hem gevraagd heeft of de clubleiding hem al toezeggingen heeft gedaan, lacht hij cynisch. "Daar kan ik beter niets over zeggen."

Twaalf spelers

De Nigeriaan houdt zich bepaald niet in. "Je moet realistisch zijn: zo kunnen we niet doorgaan. Alles wat Fortuna dit seizoen bereikt heeft, is gebeurd met een selectie van twaalf spelers. We zijn het aan onze supporters verplicht dat er versterkingen bij komen."

NEC

De coach denkt zonder nieuwe krachten niet te kunnen concurreren met achtervolger NEC. "Toen ze tegen ons speelden, hadden ze acht spelers op de bank met evenveel kwaliteit als hun basisspelers. Wij kunnen het nu nog bolwerken, maar wanneer er vermoeidheid en blessures komen wordt dat lastig."