Limburgse topsporters op shortlist voor prijzen NOC*NSF

© Foto's: ANP
Sportkoepel NOC*NSF heeft voor het eerst een zogenaamde 'shortlist' gepubliceerd van sporters, teams en coaches die in de race zijn voor de titels Sportman, Sportvrouw, Paralympische sporter, Sportploeg en Coach van het jaar 2017.
En op die lijstjes prijkt een aantal Limburgse wereldsterren. Wielrenner Tom Dumoulin, Formule 1-coureur Max Verstappen en Lieke Martens houden de Limburgse eer hoog.

Oranjeleeuwinnen

Lieke Martens maakt niet alleen kans op de titel 'sportvrouw van het jaar'. Met de Oranjeleeuwinnen is ze ook nog in de race in de categorie 'sportploeg'.

Sportman van het jaar

Dumoulin en Verstappen nemen het tegen elkaar op om de eretitel 'sportman van het jaar'. Onder andere ook darter Michael van Gerwen, wielrenner Dylan Groenewegen, honkballer Kenley Jansen en schaatser Sven Kramer zijn genomineerd.

Vakjury

De vakjury maakt op 3 december de genomineerden in iedere categorie bekend. De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending van het NOS NOC*NSF Sportgala plaats op 19 december. De stemmen van de sporters en coaches tellen voor vijftig procent mee, de stemmen van de juryleden samen voor de overige vijftig procent.

Limburgse sportprijzen

Eerder werden ook de genomineerden bekendgemaakt voor de Limburgse sportprijzen.