Dumoulin behoudt geel in Ronde van Zwitserland

© ANP/EPA
Tom Dumoulin houdt de gele trui in de Ronde van Zwitserland. In de tweede etappe controleerde de Maastrichtenaar met Team Giant-Alpecin de rit.

Aanval

De koppositie van Dumoulin werd op de laatste beklimming aangevallen door Geraint Thomas. De Brit stond op slechts zeven seconden van de klassementsleider en was met Jakob Fuglsang en Simon Spilak weggesprongen. De sterk rijdende Dumoulin kreeg net na de top weer aansluiting bij het drietal. Ook in de afdaling naar de meet pareerde hij enkele demarrages.

Durasek

De voor het klassement ongevaarlijke Kristijan Durasek mocht in de slotkilometer wegrijden. De Kroaat won de 161 km lange etappe van Risch-Rotkreuz naar Risch-Rothkreuz. Dumoulin kwam 4 seconden later in een grotere groep over de streep. Hij pakte zaterdag in de proloog, een individuele tijdrit over 5.1 km, de leiderstrui.
De Ronde van Zwitserland, net als de Dauphiné een belangrijke voorbereidingskoers op de Tour, duurt tot en met volgende week zondag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!