Gehavend MVV lijdt eerste nederlaag bij NEC

© Frank Kerbusch | PubliciteitVisie
MVV heeft de eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Een gehavende Maastrichtse ploeg verloor in NIjmegen met 4-1.
Vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat de ploeg van Ron Elsen een moeilijke avond tegemoet ging.

Wisselingen

In de basis nam Shermaine Martina de plek in van de geschorste Pereira, Schroijen speelde als linksback voor de geblesseerde Janssens, Yildirim nam plaats in de spits voor de niet fitte Ogunjimi. Loshaj verving Ippel

Openingstreffer

Trainer Ron Elsen had naast twee reservedoelmannen slechts vier wisselspelers op de bank tot zijn beschikking. Binnen een paar minuten ontsnapte MVV aan een achterstand. In de 11e minuut was het dan toch raak. De tweede hoekschop van NEC leidde de 1-0 in, Golla scoorde de openingstreffer.

Braken

MVV deed daarna wel iets terug, maar Yildirim kon niet profiteren van een fout van NEC-verdediger Van de Pavert en schoten van Schroijen en Golpek misten het doel. Maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Vooral Maastrichtenaar Sven Braken kreeg een paar goede mogelijkheden maar zijn pogingen raakten de lat, gingen over of werden door doelman Verrips gepakt.

Aanvallender

In het begin van de tweede helft was het spelbeeld anders. MVV speelde aanvallender en via Golpek, die zijn eerste basisplaats extra glans gaf, kwamen de Maastrichtenaren langszij: 1-1 (50.)

Pijnlijk

Met nog zo'n 20 minuten te spelen kreeg MVV via Yildirim dé kans om op voorsprong te komen maar NEC-doelman Delle redde. Uit de tegenaanval scoorde Rayhi wel en zette de thuisploeg op 2-1. Even later, na nog maar 'ns een gemiste kans van Sven Braken, maakte Kadioglu er 3-1 van. Vlak voor het eind werd het verschil nog pijnlijker: Groeneveld maakte er 4-1, tevens eindstand.
© Frank Kerbusch | PubliciteitVisie