Wegracer Zeelen uit Venlo opnieuw op podium

© Ad van de Graaf
Wegracer Koen Zeelen uit Venlo heeft in Hengelo de leiding in het Nederlands kampioenschap Superbikes uit handen moeten geven.
Zeelen finishte in race 1 op plek zes. Race 2 eindigde hij op het podium. Zeelen werd derde.

Kwalificatie
De Fortron Kawaski-coureur begon goed aan zijn raceweekend. Het stratencircuit van Hengelo was compleet nieuw voor hem, maar Zeelen kon al na een paar minuten snelle rondetijden draaien. In de kwalificatie op zaterdag zette hij de tweede tijd neer.

Remfout
Bij de start van race 1 moest Zeelen een plekje prijsgeven. Nog in de eerste ronde probeerde hij orde op zaken te stellen. Bij een inhaalpoging op de nummer twee verremde Zeelen zich waardoor hij de bocht niet meer haalde. Vanaf plek 14 reed hij zich uiteindelijk terug naar de zesde plaats.
© Ad van de Graaf

Podium

Op een nat circuit ging de tweede manche van start. Zeelen maakte dit keer geen fouten en werd derde. Sebastian La Grille heeft de leiding in het kampioenschap weer overgenomen van Zeelen en heeft een voorsprong van 9 punten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!