Bekernederlaag doet Eaters geen pijn

© iStock
De ijshockeyers van Laco Eaters Geleen hebben vrijdag een 6-4 nederlaag geleden in de bekerwedstrijd tegen het Tilburg Trappers Toekomstteam.
De wedstrijd was slechts een formaliteit, aangezien de Geleense ploeg ongeacht de uitslag al verzekerd was van een plekje in de halve finales.

Snel herpakt

Eaters keek al rap tegen een 1-0 achterstand aan toen Marc Donders goalie Michael Sterkens kansloos liet. Het team van Andy Tenbult herpakte zich echter snel. Na zeven minuten spelen stond het immers al 1-2 door treffers van Tom Marx en Mitch Koumans. Die voorsprong hield de ploeg tot het begin van de tweede periode vast.

Tegentreffers

De eerste Tilburgse powerplay resulteerde direct in een goal van Elia Urlings, die drie minuten later de score zelfs opvoerde tot 3-2. Eaters kreeg vervolgens via een powerplaysituatie de kans om opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar in plaats daarvan scoorde het Trappers Toekomstteam opnieuw via Donders in ondertal de 4-2.
Tenbult wisselde daarop keeper Sterkens voor Rowan Delil, maar ook hij kon niet voorkomen dat Donders nog voor het eind van de tweede periode zijn hattrick voltooide: 5-2. Donders leverde bovendien een assist bij de overige Tilburgse goals.

Ondertal

Aan het begin van de derde periode sloeg Eaters direct terug via Levi Smeets, die de 5-3 liet aantekenen. Het geloof in een ommekeer verdween echter als sneeuw voor de zon toen Tilburg voor de tweede keer in ondertal scoorde, ditmaal via Sander Horvers.
De ploeg uit Geleen bewees uiteindelijk ook over die kwaliteit te beschikken, toen Lars van Sloun met een man minder op het ijs de 6-4 binnenwerkte. Eaters verloor daarmee het laatste pouleduel, maar stoomt wel door naar de volgende ronde doordat zij achter Heerenveen op de tweede plaats eindigden.