Ex-volleyballer Görtzen wil kinderen meer laten bewegen

Guido Görtzen. © archief L1
Guido Görtzen gaat zich inzetten om kinderen meer te laten bewegen. Hij start daarom de actie 'Let's move for a better world!'.
De volleyballer speelde 425 keer voor Oranje, won goud op de Olympische Spelen in Atlanta en was als speler en coach actief in het buitenland. Zijn volleybalcarrière lijkt nu voorbij.

Opoffering

Er waren ongetwijfeld mogelijkheden om in het omliggende buitenland in een volleybalcompetitie aan de slag te gaan, maar dat bood hem té weinig beroepsperspectief. "De opoffering die je daarvoor moet brengen is té groot", vertelde de geboren Heerlenaar dinsdag in de L1-talkshow AvondGasten.

Bedrijfsleven

?Görtzen heeft het volleybal sinds kort verruild voor het bedrijfsleven en is als manager verbonden aan de health club bij Snowworld in Landgraaf. Daar heeft hij met maatschappelijke vraagstukken als overgewicht bij kinderen en jongeren te maken. "Volleybal heeft me veel opgeleverd. Dat kan ik op een goede manier inzetten."

Basisscholen

Hij wil obesitas en een ongezonde leefstijl aanpakken en start daarom vanuit de health club de actie 'Let's move for a better world'. Kinderen van de basisscholen in Landgraaf kunnen in het kader van deze actie van 12 maart tot het einde van de maand gratis komen sporten in de club.

Beter in hun vel

Veel ouders zijn bezig met met gezondheid en bewegen en dat is veelal gericht op het beperken van al opgelopen schade. "Als je er als ouder voor zorgt dat je kinderen gezonder eten, meer bewegen en sporten, dan zitten de kinderen beter in hun vel en presteren zij beter op school", aldus de oud-Olympiër.