Fortuna Sittard bekert verder na zege op Go Ahead Eagles

Lars Hutten tekende voor de 1-0 voor Fortuna Sittard. © Niels van Renen
Fortuna Sittard is door naar de volgende ronde van het bekertoernooi.
De Sittardenaren wonnen dinsdagavond in de tweede ronde van de KNVB-beker overtuigend met 3-0 van Go Ahead Eagles.

Reserveploeg
De Sittardse ploeg trad met het oog op de competitiewedstrijd van vrijdag tegen De Graafschap niet in de sterkste samenstelling aan en wachtte aanvankelijk de plannen van de tegenstander af. Die bleken niet anders dan van Fortuna Sittard. De 1800 bezoekers kregen in de eerste helft dan ook een partij voetbal voorgeschoteld, die niet hoogstaand was en waarin de kansen voor beide ploegen op één hand te tellen waren.
© Niels van Renen

Openingstreffer

Lars Hutten, die voor het eerst in de basis stond, zorgde er na twinting minuten voor dat het Sittardse publiek kon juichen. Hij kopte de bal uit een assist van Braun in het Deventer-doel. Even later schoot Go Ahead Eagles de bal in het Sittardse doel, maar scheidsrechter Manschot keurde die treffer wegens buitenspel af.
Go Ahead Eagles kwam dicht bij de gelijkmaker toen de ploeg aan de rand van het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen, maar die werd door de Fortuna-verdediging keurig weggewerkt. Hutten verzuimde vlak voor rust de Fortunezen op 2-0 te brengen.

Gevaar

Go Ahead Eagles leek aan het begin van de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. Het spel werd sneller en dat leidde tot meer gevaar van Deventer-zijde. Fortuna stond korte tijd onder druk, maar gaf geen krimp.

Genadeslag

Na een uur voetbal kwam Fortuna door een doelpunt van Mickael Malsa op 2-0 en dat betekende de genadeslag voor Go Ahead Eagles. De Deventenaren waren aangeslagen en konden geen vuist maken tegen de reserve elf van Fortuna, waarin aanvoerder Perr Schuurs de rots in de branding was. Twaalf minuten voor tijd zorgde Wessel Dammers voor de derde Fortuna-treffer en de eindstand van 3-0.
De spelers van Fortuna Sittard vieren een feestje na de overwinning. © Niels van Renen

Venlo en Kerkrade

Woensdagavond komen VVV-Venlo en Roda JC in actie in de beker. VVV-Venlo speelt om 18:30 uur in Venlo tegen FC Utrecht en Roda JC trapt om 19:45 uur in Kerkrade af tegen FC Groningen.