VVV wint eenvoudig van amateurclub Blauw Geel '38

© Jack Kochanowski
VVV-Venlo heeft de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. De Venlonaren wonnen donderdagavond eenvoudig van S.V. Blauw Geel '38.
Op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel stond na negentig minuten 0-3 op het scorebord.

Goed begin

De eredivisionist nam meteen het initiatief in de wedstrijd tegen de derdedivisionist. Zo werd Tarik Tissoudali in de vijfde minuut in stelling gebracht om alleen op de keeper af te gaan, maar de goalie was net iets eerder bij de bal. Een paar minuten later mocht Etienne Amenyido aanleggen. De Duitser vond ook de keeper op zijn weg.

Doelpunt

In de elfde minuut werd VVV-doelman Delano van Crooij op de proef gesteld. Hij moest in actie komen na een knappe volley van de thuisploeg. Even later zag Terry Antonis zijn inzet net naast gaan. De middenvelder werd door Arsenal-huurling Kelechi Nwakali in stelling gebracht. De Venlonaren hadden in de openingsfase het betere van het spel. Blauw Geel loerde vooral op de counter. Maar echt gevaarlijk kon de thuisploeg niet worden. In de 28e minuut brak Damian van Bruggen de ban en zette hij VVV verdiend op voorsprong: 0-1.

Comfortabele voorsprong

In de 37e minuut werd de voorsprong verdubbeld door Amenyido. Daar bleef het niet bij. Nog voor de rust schoot Antonis de 0-3 tegen de touwen. Daarmee bepaalde hij ook de ruststand.

Jacht

Na de thee gingen de Venlonaren op jacht naar de vierde treffer. Dat leverde in de 53e minuut een kans op voor Leroy Labylle. De Belg mikte naast het doel. Even later mocht Clint Leemans het met een vrije trap proberen, maar zijn inzet belandde ook niet tussen de palen. In de 60e minuut kwam er nog eens dreiging van de thuisploeg. Maar Van Crooij hield zijn doel schoon.

Kans Blauw Geel

In de 67e minuut haalde Maurice Steijn Danny Post naar de kant. Stan van Dijck verving hem in de bekerwedstrijd. Drie minuten later kon de ploeg uit Veghel bijna de eretreffer maken. De bal ging maar net voor het doel van VVV langs.

Handrem

Met nog net iets minder dan 20 minuten speeltijd leek VVV het voldoende te vinden en ging de handrem er op. Roy Gielen kreeg wel nog speeltijd van Steijn. Hij mocht Labylle aflossen. In de 83e minuut haalde Steijn ook Leemans naar de kant. Lugman Bezzat mocht nog even opdraven. De 20-jarige Venlonaar nam de goal van de thuisploeg nog eenmaal onder schot, maar zijn zijn inzet werd verwerkt tot een corner. Grote kansen kreeg VVV niet meer. Waardoor de eindstand van 0-3 bleef staan.
VVV neemt het zondag in de competitie op tegen PEC Zwolle. De bal rolt om 14:30 uur in De Koel.