Dumoulin over laatste etappe: 'Nog één keer pijn lijden'

© George Deswijzen
Nog 116 kilometer te gaan voordat Tom Dumoulin feestelijk wordt gehuldigd als de nummer twee in de Tour de France.
Maar voor de wielrenner is de laatste etappe niet zo'n feest. "Nog een keer pijn lijden", zei hij tegenover de NOS over de slotetappe.

'Mentaal niet op ingesteld'
"Het gaat altijd los. De etappe naar Parijs wordt door iedereen gezien als een feestelijk ritje, maar dat is het op de Champs-Élysées zeker niet. Daarbij komt dat je er mentaal niet meer op bent ingesteld dat het nog een keer heel erg pijn gaat doen." Gelukkig zijn er tientallen fans naar Parijs afgereisd om de Maastrichtenaar naar de finish te juichen.

Genieten

Naar de huldiging kijkt Dumoulin wel uit. "Dat is dan wel leuk. Ik ga proberen er zo veel mogelijk van te genieten. Het gevoel is eigenlijk hetzelfde als na de Giro (tweede achter Froome). Ik heb heel goed gepresteerd, de juiste dingen gedaan en mezelf uitgedaagd."

'Nerveus gedoe'

"De Giro is romantischer, mooier ook, maar de Tour is grootser", vergeleek hij beide rondes. "Ik kan niet zeggen dat ik nu veel gestresster was dan in de Giro. Dat verschil viel wel mee. Het wordt altijd een beetje nerveus gedoe als je meedoet om de eindzege."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!