Max Verstappen vierde in Grand Prix van Groot-Brittannië

© ANP
Max Verstappen is zondagmiddag als vierde over de streep gekomen in de Grand Prix van Groot-Brittannië.
De Limburgse coureur startte op het circuit van Silverstone ook vanaf een vierde plaats. Na een goede start pakte hij direct een plekje door Sebastian Vettel te verschalken.

Spannende strijd

Verstappen wist Vettel een aantal ronden achter zich te houden door zijn lijn sterk te verdedigen. Bij de eerste pitstop verslikte de ploeg zich echter heel eventjes bij het verwisselen van een band. Daardoor kon Vettel zijn derde plek weer terugpakken.
Een aantal ronden later moest Verstappen ook Valtteri Bottas voorlaten. Door een strakke tactiek stuurde de Finse coureur zijn Mercedes na zijn pitstop voor Verstappen het circuit weer op.
Max Verstappen in actie op het circuit van Silverstone. © ANP

Snelheid tekort

Op het droge circuit kwam duidelijk naar voren dat de Red Bull-bolide zich qua topsnelheid nog niet kan meten met de Mercedessen en Ferrari's. Het leek er daardoor op dat Verstappen solide richting een vijfde plaats zou rijden. In de laatste rondjes werd het echter toch ineens spannend.

Slijtageslag

De race was een ware slijtageslag voor de banden. Met nog twee ronden te gaan, knapte een voorband van de Ferrari van Raikkonen. Zijn voorsprong was echter groot genoeg voor een pitstop. Max Verstappen koos vervolgens het zekere voor het onzekere en wisselde zijn banden nog even.
Een rondje later begaf de voorband van Vettel het. Hij had minder geluk. Vettel verloor hierdoor zijn podiumplek en zakte ver terug. Verstappen kon daardoor toch nog een plaatsje opschuiven en eindigde daardoor op een vierde plek.

Lewis Hamilton

De Grand Prix van Groot-Brittannië werd gewonnen door Lewis Hamilton. Hij stuurde zijn Mercedes van kop af naar de overwinning. Valtteri Bottas werd tweede en Kimi Raikkonen derde.