Keeper Justin Dautzenberg maakt transfer naar Colombia

© iStock
Woensdagmorgen stapt Justin Dautzenberg op Schiphol in het vliegtuig naar Bogota. De 19-jarige keeper uit Vroenhoven gaat in de Colombiaanse hoofdstad het doel verdedigen van Patriotas Boyaca.
De club speelt in de hoogste Colombiaanse voetbalklasse en werd via een makelaar op de boomlange keeper (1.92 m) geattendeerd.

MVV

Dautzenberg werd op 7-jarige leeftijd door MVV gescout. Omdat de club geen elftal onder de zestien had, vertrok de speler na zeven seizoenen bij de Maastrichtse club en ging hij voor Scharn spelen. Sint Truiden haalde hem daar drie jaar geleden weg.

Roet in het eten

Dautzenberg leek de derde keeper van het Belgische team te worden, maar de komst van een meer ervaren doelman gooide roet in het eten en de doelman uit Vroenhoven verkaste naar de amateurs van KV Tienen. Die club verruilt Dautzenberg nu voor de profclub uit Bogota.

Lesje Spaans

Justin gaat vooralsnog voor een seizoen in Colombia spelen, maar ziet het niet als een avontuur. "Zeker in het begin zal het aanpoten zijn en zal ik moeten wennen aan het klimaat en het hoogteverschil", vertelde de doelman aan L1. Dautzenberg spreekt noch Spaans noch Frans en zal zich voorlopig in het Engels moeten uiten. "Die taal zijn de meesten daar niet machtig. Ik heb me dan ook voorgenomen zo snel mogelijk Spaans te leren."