MVV in gesprek met voormalig Ajacied

Atilla Yildirim tijdens een oefenduel tussen MVV en Patro Eisden. © Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl
MVV hoopt zich spoedig te versterken met aanvaller Atilla Yildirim (26), die al een kleine maand op proef is in Maastricht.
Dat bevestigt trainer Ron Elsen tegenover De Limburger.

Financiële middelen

Het slagen van de deal hangt af van de financiële eisen van de geboren Duitser, daar MVV geen al te breed budget heeft om de selectie te versterken. Elsen hoopt daarom dat de clubloze spits niet te duur is. "Want ook na Yildirim zijn we nog niet klaar."

Ajax

Hoewel hij in het Duitse Bad Mergentheim ter wereld kwam, kwam de aanvaller met Turkse roots in Nederland tot bloei. Hij voetbalde in zijn jeugdjaren voor RKSV DCG, USV Elinkwijk, HFC Haarlem en kwam uiteindelijk bij het grote Ajax terecht.

Profdebuut

In Amsterdam brak hij niet door, waarop hij in 2009 naar FC Utrecht verkaste. Daar maakte hij zijn profdebuut op 19 december 2012, in een uitwedstrijd bij VVV-Venlo. Yildirim zette die wedstrijd op zijn kop, door in blessuretijd de winnende goal te maken. Hij kwam uiteindelijk echter niet verder dan drie invalbeurten in de Domstad.

Zwerftocht

Yildirim begon aan een zwerftocht door Turkije, die hem in zes seizoenen langs de clubs Kasimpasa, Atiker Konyaspor, Bucaspor, Sanliurfaspor, Kocaeli Birlikspor, Elazigspor, Sivas Belediyespor en Nazilli Belediyespor bracht. Hij speelde nooit op het hoogste niveau in Turkije.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!