VVV verslaat FC Utrecht: door naar volgende bekerronde

Moreno Rutten (VVV-Venlo). © Jack Kochanowski
VVV-Venlo heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker.
De Venlonaren kenden een droomstart, want binnen twee minuten schoot Lennart Thy de bal in het doel van de tegenstander.

Energie
Het vroege doelpunt gaf VVV energie. De mannen van Maurice Steijn gingen op jacht naar het tweede doelpunt. Dat viel na 19 minuten toen Torino Hunte met een bekeken balletje de Utrecht-goalie verschalkte.

Machteloos

FC Utrecht was volkomen machteloos en kreeg in nauwelijks 20 minuten vijf corners te verwerken. De ploeg kreeg pas halverwege de eerste helft de eerste kans, maar Emanuelson schoot de bal uit een vrije trap huizenhoog over.
VVV kreeg voor rust nog enkel kansen, maar doelpunten bleven uit. In blessuretijd kwam Utrecht wel dicht bij de aansluittreffer, maar Ralf Seuntjens redde van de lijn.
Tegentreffer
Na de hervatting ging FC Utrecht op jacht naar een tegentreffer, maar aanvoerder Willem Janssen moest enkele minuten na de aftrap met zijn tweede gele kaart het veld verlaten. De wedstrijd leek gelopen, maar de mannen uit de Domstad gaven zich niet gewonnen.

Billen knijpen
Gyrano Kerk was nauwelijks ingevallen of hij wist Utrecht met een treffer terug te brengen in de wedstrijd. Voor de Venlonaren werd het daarna billen knijpen, want Utrecht probeerde de gelijkmaker te forceren.
Zeven minuten voor tijd maakte Moreno Rutten een einde aan alle spanning door de bal in de rebound in het Utrecht-doel te knallen. Invaller Terry Antonis kreeg nog een kans de eindstand op 4-1 te brengen, maar hij zag zijn schot in het zijnet verdwijnen.