Cruciale kraker voor Oranjeleeuwinnen: WK op het spel

© ANP
De Oranje-vrouwen spelen dinsdagavond, met Lieke Martens en Dominique Janssen in de gelederen, de cruciale kraker tegen Ierland. Bij winst zetten de Nederlandse vrouwen een enorme stap richting het WK 2019 in Frankrijk.
Beide teams verzamelden tot dusver tien punten uit vier wedstrijden. Daarmee zijn de landen elkaars grootste concurrent in de strijd om een ticket naar Frankrijk.Brilscore

Ierland ontvangt de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman dinsdagavond in Dublin, in het Tallaght Stadium. De ploegen troffen elkaar al tijdens deze kwalificatiereeks; toen werd het verrassend 0-0 in Nijmegen. Oranje wist de overige wedstrijden te winnen van respectievelijk Slowakije, Noorwegen en Noord-Ierland.


Martens in vorm

Het was pas in die laatste wedstrijd tegen de Noord-Ierse vrouwen dat Lieke Martens haar naam weer eens terugvond op het scoreformulier. Ze scoorde niet tijdens de ontmoetingen met Noorwegen en Slowakije, ook al eindigde die laatste clash in 5-0 voor de Oranjeleeuwinnen. Tegen Noord-Ierland was ze tweemaal trefzeker, waarmee ze net op tijd in vorm is voor de kraker tegen het 'grote' Ierland.


WK Frankrijk

Alleen de nummer één van de groep mag rechtstreeks naar het WK. Winst op Ierland is daarom cruciaal. Voor Oranje zou het pas de tweede keer in de historie zijn dat het de eindronde zou bereiken. In 2015 waren de Nederlandse vrouwen voor het eerst aanwezig; toen schopten zij het tot de beste zestien landen van de wereld. Afgelopen zomer werd de ploeg Europees kampioen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!