Verlies voor Oranje handbalmannen onder 20 op EK

© iStock
De Oranje handbalmannen onder 20 hebben op de Europese kampioenschappen voor B-landen in Montenegro verloren. Tsjechië versloeg het Nederlandse team met 27-24.
De Nederlanders, met zeven Limburgers in de selectie, speelden in Podgorica een goede eerste helft. Oranje stond regelmatig voor, maar zag de Tsjechische leeftijdsgenoten kort voor rust een 11-9 achterstand wegwerken.

Drie treffers

Na de hervatting kwam Tsjechië op voorsprong, maar Oranje kwam terug en sloeg een gat van drie treffers. Die voorsprong konden de mannen van coach Edwin Kippers niet vasthouden.

Topscorer

In het laatste kwart van de wedstrijd toonden de Tsjechen hun fysieke kracht, benutten de doelkansen en namen afstand van Oranje. Ivar Stavast van OCI Lions en Tim Claessens waren met zes treffers topscorer bij Oranje, dat na vier wedstrijden de derde plaats in de poule inneemt. Nederland speelt donderdag de laatste poulewedstrijd tegen Moldavië.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!