Tom Dumoulin: 'Je kunt zoveel plannen maken'

Tom Dumoulin weet wat hij wil in de laatste bergrit van de Tour de France. Al heeft plannen niet altijd zoveel zin, zei hij vrijdag kort voor de start in Lourdes.
"Elke koers is anders. Je kunt zoveel plannen maken als je wilt. Uiteindelijk gaat het plan dat je niet bedacht had het juist worden. We gaan heel goed opletten in de koers wat we moeten doen", aldus de kopman van Sunweb.

Ontploffing op Col du Soulor
Dumoulin staat tweede in het algemeen klassement op 1.59 van Geraint Thomas van Sky. Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome is derde op 2.31 van Thomas."Ik verwacht een lastige wedstrijd", aldus Dumoulin tegen de NOS.

Tom Dumoulin te duur voor Maastrichtse Ridderronde"Op de Col du Tourmalet zullen ploegen al proberen de koers hard te maken. Daarbij denk ik aan Movistar of LottoNL-Jumbo misschien. De echte ontploffing is op de Col du Soulor. Ik denk dat wanneer Primoz Roglic aanvalt, en dat gaat zeker gebeuren, dat Froome zal moeten reageren. Ik verwacht wel dat hij defensief gaat rijden, maar je weet het nooit. Het is altijd een beetje spannend, maar dat komt wel goed."

Liveblog
Het laatste deel van de etappe is vrijdagmiddag te volgen in een liveblog op 1Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!