Pijnlijke nederlaag voor Heerlense tafeltennisdames

In Rotterdam verloor TTV Lybrae Consultants Heerlen zondag de belangrijke wedstrijd van FVT.
Belangrijk vanwege het feit dat de positie in de Eredivisie A de uiteindelijke tegenstander bepaalt in de play-offs. In dat kader heeft FVT nu een betere uitgangspositie na de 4-2 winst die behaald werd na 3 uur tafeltennis.

Oeij

In de eerste partij won Li Nan gedecideerd met 3-0 van Jasminka Oeij en zet daarmee de Heerlense formatie nog wel op een 0-1 voorsprong. In de tweede partij dolf Rachel Gerarts het onderspit tegen Sanne de Hoop: 1-3. Daarna verloor ook Yoeke Gunsing met 1-3 (van Jacintha de Hoop). FVT leidde dus bij de pauze met 2-1.

Kansloos

Na de pauze verloor Rachel Gerarts, toch wel teleurstellend, kansloos met 3-0 van Oeij waardoor FVT een 3-1 voorsprong nam. Li Nan won daarna echter opnieuw met 3-0 (van Jacintha de Hoop) maar daarna won Sanne de Hoop de laatste, spannende partij tegen Yoeke Gunsing met 3-2.

Jammer

Teammanager van de dag, Marcel Gerarts was duidelijk: "Yoeke heeft gespeeld voor wat ze waard was en had een partij kunnen winnen. Rachel speelde echter net als vorige week tegen SKF gewoon slecht. Juist tegen FVT zijn het de partijen in de Eredivisie A die je kunt winnen. Jammer dat dat vandaag niet gelukt is."

Laatste voor play-offs

Op zondag 29 maart spelen alle teams in de Eredivisie A gelijktijdig hun laatste wedstrijd en wordt de rangorde voor de eerste ronde van de play-offs bepaald. Lybrae Consultants speelt thuis in Heerlen tegen koploper Den Helder en zal moeten afwachten wie de tegenstander in die eerste ronde gaat worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!