Verstappen: 'Het was één van mijn makkelijkste races ooit'

© ANP
Met grote overmacht racete Max Verstappen naar zijn derde zege in de Formule 1. De twintigjarige Nederlander pakte na de start de leiding op Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad.
Vervolgens zag niemand hem meer terug. Op meer dan twintig seconden achterstand eindigde de Fin Valtteri Bottas in zijn Mercedes als tweede.

Cruciale start

"De start was cruciaal", luidde de eerste korte reactie van Verstappen. De Limburger passeerde Sebastian Vettel, die van pole was gestart. Hij zag vervolgens in zijn spiegel hoe de Duitser botste met Lewis Hamilton. De nummer twee en één van de strijd om de wereldtitelstrijd werden veroordeeld tot een inhaalrace en zagen Verstappen nooit meer terug.

Cruisen

?Vettel eindigde als vierde en Hamilton stelde uiteindelijk met een negende plaats zijn vierde wereldtitel veilig. "Na die goede start kon ik mijn voorsprong uitbreiden. Ik was eigenlijk een beetje aan het cruisen en kon mijn auto en banden heel houden'', zei Verstappen.

Karten

"Mijn auto was echt super en super goed'', zei de Limburger die nog niet zo lang geleden steeds gefrustreerd raakte, omdat de motor in zijn bolide maar bleef haperen. "We hadden nu nog echt heel veel over. Dit was misschien wel de makkelijkste race die ik ooit heb gereden. Het leek wel een beetje hoe ik vroeger aan het karten was. "

Contractverlenging

"Over de radio vertelden ze nog dat ik rustiger aan moest doen en geen risico moest nemen. Maar ik deed voor mijn gevoel al zo rustig aan. Ik geloof echt in mijn ploeg. Daarom heb ik mijn contract ook verlengd. Als we volgend seizoen sterk kunnen beginnen, dan hebben we het heel goed voor elkaar.''

Groot feest

Bij opa Frans Verstappen in Montfort was het zondagavond weer groot feest. In zijn afgeladen volle café klonk gejuich toen kleinzoon Max als eerste de finish van de Grand Prix van Mexico passeerde.

Trots

Opa Frans is maar wat trots op zijn kleinzoon, liet hij vanavond weer merken. Maar het was spannend, gaf hij toe. "Ik ben duizend doden gestorven", zei Frans Verstappen voor de camera van de Midden-Limburgse regionale omroep TVEllef. "Verschrikkelijk!"
In cafe Housmans in Montfort was het drukker dan ooit. "Het zit hier bomvol met fans van Max", zei opa Verstappen. "Fantastisch! Als Max zo doorgaat, wordt het hier binnenkort veel te klein!"