Tom Dumoulin te duur voor Maastrichtse Ridderronde

Tom Dumoulin tijdens de Ridderronde van 2017 © Jean-Pierre Geussens
Tom Dumoulin verschijnt dit jaar niet aan de start van de Ridderronde in zijn eigen geboortestad Maastricht.
Dat zegt de organisatie van de ronde die op 8 augustus wordt gehouden.

Sponsors
Zelfs als Tom Dumoulin in de slotfase van de Tour nog de gele trui haalt, zegt de organisatie geen geld te hebben om de renner naar Maastricht te halen. Vorig jaar zag het er ook al naar uit dat Dumoulin in Maastricht niet aan de start zou verschijnen, maar op het laatste moment kwamen er toen nog sponsors met extra geld over de brug.

Budget

"We hebben een beperkt budget en willen sowieso vier of vijf tourrenners naar Maastricht halen", legt Raoul van Dort van de Ridderronde uit. "Begrijp me niet verkeerd, het zou fantastisch zijn om Dumoulin erbij te hebben, maar dat zou een verdubbeling van ons budget betekenen. Vorig jaar kostte hij namelijk 30.000 euro en misschien is zijn waarde nu wel nóg verder gestegen."

Heerlen wel

Dumoulin rijdt vijf dagen eerder wél in Heerlen, tijdens de RaboRonde. Dat criterium is met zo'n 40.000 bezoekers één van de grootste na-Tourcriteriums van ons land. Verder staan ook de criteriums van Boxmeer, Surhuisterveen, Chaam en Etten-Leur op de agenda van Dumoulin.

Tom Dumoulin aan start RaboRonde Heerlen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!