VVV-Venlo zoekt nog spelers bij start eredivisie

Maurice Steijn, trainer VVV-Venlo. © Jack Kochanowski
In Venlo wordt zaterdag de eredivisie ook in Limburg afgetrapt, met VVV-Venlo dat het in eigen huis opneemt tegen Sparta Rotterdam.
De Venlonaren kijken positief uit naar de eerste wedstrijd, maar er is binnen de ploeg ook het besef dat er nog wat posities missen.

Middenvelder en verdediger
"Eigenlijk zoeken we nog een middenvelder en een centrale verdediger. Verder zoeken we iemand op het middenveld die wat meer de lijnen kan uitzetten", zegt trainer Maurice Steijn.

Mink Peeters
Bovendien zou Mink Peeters zich bij de selectie van VVV-Venlo voegen. Bij Steijn is aan het begin van het seizoen nog niet precies duidelijk wanneer Peeters komt. "Volgens mij is het de papierwinkel in Madrid die het proces een beetje tegenhoudt", vertelt Steijn. "Ik had gehoopt dat hij er zaterdag al bij zou zijn, maar ik ben bang dat dat niet gaat lukken."
Hechte groep
VVV-Venlo is een club die in vergelijking met de rest van de eredivisie-ploegen de minste financiële mogelijkheden heeft. Volgens Steijn is het juist de positiviteit en de hechte groep die de doorslag gaat geven. "Wij hebben de laagste begroting, het laagste spelersbudget, qua aantallen de minste spelers in de selectie en de minste ervaring op het hoogste niveau. Dan moet je het wel van een goed collectief hebben."

Kampioen
Steijn haalt zijn vertrouwen uit het voorgaande seizoen. "Dat hebben we vorig jaar bewezen door met de tiende begroting van de competitie kampioen te worden", zegt de oefenmeester. "Elke wedstrijd moet een finale zijn. Elke wedstrijd moet bij wijze van spreken op leven en dood. Dan ben je in mijn ogen in staat om heel ver te komen."