Lieke Martens heeft nog altijd 'honger'

© ANP
De kans bestaat dat Lieke Martens (24) vanaf dinsdag de titel 'beste voetbalster ter wereld' draagt, maar haar honger is nog niet gestild.
Dat zegt de Bergense in gesprek met De Volkskrant.Sneltrein

Het leven van Martens ging de afgelopen maanden in sneltreinvaart, vertelt ze tegenover de krant. "Het EK, mijn vertrek naar Barcelona, de UEFA-prijs. Het moeilijkst is de omslag te maken. Mensen verwachten nu veel van me", is ze eerlijk.


Hand van Messi

Haar ouders leven van dichtbij mee. Zo waren ze erbij toen hun dochter werd verkozen tot beste speelster van Europa. "Ik ben ze zo dankbaar. Mijn vader heeft Messi de hand geschud. Die heeft hij bij wijze van spreken niet meer gewassen."


Honger

Dinsdag mag Martens zichzelf wellicht de beste speelster ter wereld noemen. Maar de Bergense vleugelflister wil meer. "Ik weet dat ik nog beter kan en ben kritisch op mezelf. Ik ben pas 24. Kijk naar Messi en Ronaldo, die hebben ook nog altijd honger. Zij zijn schitterende voorbeelden voor mij."


Gala

Overigens is ze er zelf niet bij als de beste speelster ter wereld wordt gekozen, tijdens het FIFA-gala in Londen. Martens speelt dinsdag immers een belangrijke wedstrijd met Oranje tegen Noorwegen. "Het is de grootste wedstrijd, superbelangrijk. Ik heb geen keuze."