Bijzondere fout van Vitesse-doelman: 'Geen rode kaart?'

Fankaty Dabo (l) maakte een van de meest wonderlijke eigen doelpunten ooit. © ANP
Vitesse-keeper Jeroen Houwen (21) uit Oirlo beleefde zondag een dramatisch debuut in het betaald voetbal: hij incasseerde vier treffers én speelde een grote rol bij een bizar eigen doelpunt.
Rechtsback Fankaty Dabo schoot de bal te hard en te hoog terug naar doelman Houwen, die de bal vervolgens liet gaan.

Rode kaart
Blijkbaar dacht de Limburgse goalie dat hij een rode kaart zou krijgen als hij de bal zou vangen, omdat dat geldt als een zogenaamde terugspeelbal. Een terugspeelbal mag inderdaad niet in de handen worden gepakt, maar je krijgt er geen rode prent voor. Dat kreeg Houwen ook te horen na de wedstrijd. "Oh, ik dacht dat het een rode kaart zou zijn", reageerde hij.
Debuut
Houwen mag door de flater terugkijken op een horrordebuut. "Ik dacht dus dat ik rood zou krijgen. Dat risico wilde ik niet lopen. Het schiet door je hoofd. Tijdens je debuut als keeper wil je geen rode kaart pakken. Dat zou wel zuur zijn." Uiteindelijk verloor Vitesse met 4-2 van FC Groningen.

VVV
De doelman is een product van de gezamenlijke jeugdopleiding van VVV-Venlo en Helmond Sport. Nog voordat hij zijn debuut kon maken voor een van beide clubs, pikte Vitesse hem op. Omdat eerste keeper Remko Pasveer niet fit was, mocht Houwen opdraven.