Zwitser Stefan Küng wint Volta Limburg Classic

Volta Limburg Classic. © L1
De 21-jarige Zwitser Stefan Küng van BMC heeft de 42ste editie van de wielerwedstrijd Volta Limburg Classic op zijn naam gezet. Hij kwam solo als eerste over de finish.
In een eindsprint pakte de Pool Maciej Paterski van CCC de tweede plaats. Derde werd de Belg Dylan Teuns van BMC. Wilco Kelderman is op de achtste plaats de beste Nederlander.

Kopgroep

Voor de jonge Zwitser is het zijn eerste profzege. Hij maakte deel uit van een selecte kopgroep. Vlak voordat zij bijna werden bijgehaald door een achtervolgende groep, ging Küng ervandoor. Hij legde vervolgens 15 kilometer alleen af, op weg naar de eindstreep. In februari veroverde Küng nog de wereldtitel op de achtervolging op de baan.

Eijsden

De zware koers - met start en finish in Eijsden - werd verreden onder wisselvallige weersomtandigheden. Bij de start was het wegdek nat door de regen, maar later op de dag klaarde het op en gingen de regenjasjes uit. In totaal legden de renners 198 kilometer af.
Vorig jaar werd de Volta Limburg Classic gewonnen door Moreno Hofland. Hij verscheen dit jaar niet aan de start.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!