Stefan Küng wint tijdrit in Binckbank Tour

Stefan Küng tijdens de tweede etappe van de BinckBank Tour 2017. © ANP
Stefan Küng heeft de tweede etappe van de Binckbank Tour gewonnen.
De 24-jarige renner van BMC Racing Team was in regen en wind in de straten van Voorburg de snelste in de tijdrit over 9 kilometer. De Zwitser liet met 10 minuten en 58 seconden de snelste tijd noteren.

Tijdritspecialist

Tom Dumoulin eindigde in de tijdrit als derde. De kopman van Sunweb verloor op het parcours vol bochten, verkeersdrempels en klinkers vijf seconden op de Zwitser, die de tijdrit reed met een gemiddelde van 49,240 km per uur.
De Pool Maciej Bodnar, winnaar van de laatste tijdrit in de Tour, was een seconde sneller dan Dumoulin en eindigde als tweede in Voorburg.

Regen

De klassementsrenners in de BinckBank Tour hielden maandag al rekening met het slechte weer. De grote namen eindigden massaal achterin het peloton om in de tijdrit zo vroeg mogelijk van start te kunnen gaan.

Klassement

Küng nam de leiderstrui over van de Slowaakse wereldkampioen Peter Sagan. Tom Dumoulin deed goede zaken en stijgt van de 170e plek naar de derde plaats in het klassement. De Giro-winnaar heeft vijf seconden achterstand op de Zwitser, die in 2015 de Volta Limburg Classic won.

Vlakke rit

Woensdag gaat de BinckBank Tour, de opvolger van de Eneco Tour, verder met een vlakke rit op Belgische bodem van Blankenberge naar Ardooie.