Dubbelspecialiste Schuurs vol vertrouwen in Parijs

© Demi Schuurs
Tennisster Demi Schuurs wil tijdens Roland Garros de top-20 van de wereld binnendringen. "Als je hier een klapper maakt, kun je echt nog wel wat stijgen."
"Het is de afgelopen maanden best wel snel gegaan. Ik blijf gewoon aan mezelf werken en wil het maximale eruit halen", zegt de speelster uit Nieuwstadt.

Reuzensprongen

?Schuurs is nog maar één plek verwijderd van de mondiale top-20 van dubbelspeelsters. Ze maakte dit seizoen met vier toernooizeges reuzensprongen. Inmiddels is de 24-jarige tennisster in Parijs waar ze wacht op haar partij in de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi.

Tweede keer

"Ik speel met Elise Mertens. Zij heeft een heel goed jaar gehad tot nu toe. Het klikt erg goed op de baan tussen ons. We gaan er alles aan doen dit jaar", zegt de 24-jarige Schuurs. Het is de tweede keer dat ze bij de senioren op het gravel van Parijs staat. Vorig jaar werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld.

Regen

Vanwege de regen werd maandag en dinsdag een aantal partijen onderbroken. Het ziet er naar uit dat Schuurs donderdag voor het eerst in actie komt. Ze speelt dan met Mertens tegen het Spaans-Sloveens duo Lara Arruabarrena en Katarina Srebotnik. Die laatste is geen onbekende voor Schuurs. Met Srebotnik aan haar zij won ze het toernooi in Nürnberg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!