Roda JC verslikt zich ook in Jong FC Twente

© Bas Quaedvlieg
Roda JC heeft vier dagen na het gelijkspel tegen Jong PSV (1-1) ook op eigen veld niet kunnen winnen van Jong FC Twente: 2-2.
De Kerkraadse ploeg stond halverwege op een geruststellend ogende 2-0 voorsprong, maar zakte na rust veel te ver terug.

Droomstart

Roda kende een droomstart, toen Biemans in de vierde minuut de score opende door een corner van Höcher binnen te koppen: 1-0. De Kerkraadse ploeg kreeg in het verdere verloop van de levendige eerste helft voldoende kansen om verder uit te lopen, maar moest wachten tot vlak voor rust eer weer gejuicht kon worden: Jansen krulde de bal in de lange hoek: 2-0.

Stroef

Jong Twente kwam kort na rust via een knappe uithaal van Miyachi op 2-1 in een fase waarin de thuisploeg de draad kwijt was. Een veel stroever en onrustiger draaiend Roda had het in de tweede helft beduidend lastiger met de jonkies van Twente, al roken de bezoekers niet vaak aan de gelijkmaker. Totdat keeper Verbist in de laatste minuut een onterecht gegeven corner over de eigen doellijn werkte: 2-2.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!