Fortuna Sittard en Achilles '29 delen punten in oefenpot

Lisandro Semedo was verantwoordelijk voor twee treffers. © Fortuna Sittard
Fortuna Sittard en Achilles'29 hebben vrijdagavond in een oefenpartij in Groesbeek de punten gedeeld.
Op sportpark De Heikant werd het 1-0 door een kopbal van Versteegen. Nieuweling Lisandro Semedo scoorde tien minuten voor rust de gelijkmaker (1-1) voor Fortuna Sittard.

Kansen

De Sittardenaren kregen in de eerste minuten van de wedstrijd al kansen via Dianessy en Lisandro Semedo, wiens schot op doel door de keeper weggebokst werd.

Semedo

Achilles kwam na 20 minuten op voorsprong toen Versteegen de bal in het Fortuna-doel kopte. Een kwartier later maakte Semedo de gelijkmaker, nadat Dianessy eerder vanuit buitenspelpositie de bal in het Achilles-doel had gewerkt. Kort voor rust kreeg Stokkers de kans zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar hij faalde vanaf de penaltystip.

Vlijter

Na rust kreeg Fortuna nog enkele kansen. Kort na de hervatting schoot Vlijter over en halverwege de tweede helft schoot diezelfde Vlijter uit een pass van Vidigal de bal in handen van de Achilles-doelman. Die had kort tevoren ook al een afstandsschot van Smeets weten te keren.