Verstappen op zoek naar 'sweet spot'

© ANP
Formule 1-coureur Max Verstappen is met extra veel energie aan de voorbereiding begonnen op de Grote Prijs van Japan, die zondag op het circuit van Suzuka wordt verreden.
Zijn triomf afgelopen zondag in Maleisië heeft het vertrouwen in zichzelf, het team en de bolide van Red Bull een flinke impuls gegeven.

Compromis

"Deze overwinning motiveert me en toont aan dat als alles goed gaat, er een goed resultaat volgt", liet de twintigjarige coureur weten op zijn website Verstappen.nl. "Op een gegeven moment moet je op de sterke punten van de auto inspringen, in plaats van altijd een compromis zoeken. Dat is wat we in Maleisië gedaan hebben."

Vooruitgang

Over zijn kansen op Suzuka hield Verstappen zich nog op de vlakte. "We hebben de laatste paar races grote vooruitgang geboekt, daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Maar we moeten hier opnieuw laten zien dat we een echt goed chassis hebben. Je moet opnieuw de ‘sweet spot’ vinden om de auto goed af te stellen. Dat is niet altijd even makkelijk. We moeten het afwachten."

Live

De race op het Circuit Suzuka is zondag vanaf 07:00 uur live te volgen bij 1Limburg.