Ingolstadt plukt verdediger Ananou weg bij Roda JC

© ANP
Een week voor het eind van de transferperiode raakt Roda JC één van haar centrale verdedigers kwijt: Frederic Ananou wordt overgenomen door het Duitse FC Ingolstadt.
De club uit de 2. Bundesliga betaalt een transfersom voor de 20-jarige Ananou, wiens contract in Kerkrade in de aankomende zomer zou aflopen.

Verrassing

Over de hoogte van dat bedrag doen de beide clubs geen uitspraken. Roda JC nam Ananou in de zomer van 2016 over van 1. FC Köln. In zijn eerste seizoen was de centrale verdediger één van de positieve verrassingen bij de Kerkraadse eredivisionist.

Balen
Technisch directeur Harm van Veldhoven baalt van het vertrek van Ananou. "We hadden er geen rekening mee gehouden. Nu gaan we op zoek naar een vervanger." Toch wil Van Veldhoven niet zo maar iemand halen. "We laten ons niet onder druk zetten. We moeten kijken wat de mogelijkheden zijn met een beperkt budget."Volgens de technische directeur van Roda JC kunnen ze het tijdelijk oplossen met de jongens die ze nu in de selectie hebben.

Jeugdinternational

Na een aantal twijfelachtige optredens belandde de Duitser dit seizoen regelmatig op de reservebank naast trainer Robert Molenaar. In Ingolstadt tekent Ananou, die interlands speelde voor meerdere Duitse nationale jeugdelftallen, een contract voor drieënhalf jaar. Die club staat momenteel vierde in haar competitie en strijdt om promotie naar de Bundesliga.

Hamstringblessure

De Kerkraadse club moet het wellicht dit weekend met nog een verdediger minder doen. Woensdagmorgen raakte Adil Auassar tijdens de training geblesseerd aan zijn hamstring. Ondanks dat hij strompelend het veld verlaat, verwacht de verdediger zondag wel mee te kunnen spelen. "Ik heb het volste vertrouwen dat ik zondag gewoon op het veld sta."