PSV-icoon Luc Nilis nieuwe assistent-trainer bij VVV

© Twitter/VVV-Venlo
De Belgische oud-international Luc Nilis gaat bij VVV-Venlo aan de slag als assistent-trainer.
Verder gaat hij vanaf volgend seizoen ook als specialistentrainer een rol vervullen.

Uitdaging

De 50-jarige Belg werkte de laatste jaren als individueel coach bij zijn oude club PSV. Hier trainde hij onder meer de spitsen van de hoofdmacht, Jong PSV en enkele jeugdelftallen. De landskampioen wilde door met de clubicoon, maar Nilis gaf aan dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

Meerwaarde

"Daar zijn wij enorm blij mee", zegt Manager Voetbal Stan Valckx op de site van de Venlonaren. "Luc kan spelers helpen zich te verbeteren en heeft daarmee een meerwaarde in onze technische staf."

Respect

Bij PSV zijn ze niet blij met het vertrek. "Maar uit respect voor zijn verdiensten bieden we hem de ruimte om naar VVV-Venlo te vertrekken", zegt technisch manager Marcel Brands op de site van de landskampioen. "Hij vertrekt nu, maar hij weet dat voor hem de deur altijd open staat bij PSV. We wensen hem oprecht veel succes bij VVV-Venlo."

Publiekslieveling

PSV nam de aanvaller uit Hasselt in de zomer van 1994 over van Anderlecht. Bij de club uit de lichtstad groeide Nilis, vooral vanwege zijn verfijnde traptechniek, uit tot een publiekslieveling. Hij speelde onder andere samen met wereldspitsen als Ronaldo en Ruud van Nistelrooij. Met beide scherpschutters vormde hij een gevreesd koningskoppel. Hij speelde 164 duels voor de Eindhovenaren. In het jaar 2000 maakte hij de overstap naar Aston Villa. In een wedstrijd voor de Engelsen liep hij een open botbreuk op na een botsing. Deze horrorblessure maakte abrubt een einde aan zijn carrière. De Belg kwam slechts drie keer in actie voor Aston Villa.