Maurice Steijn: supermooie climax voor VVV

Grote vreugde bij VVV na de overwinning en de bereikte promotie. © Daniel van den Berg
Twee keer lukte het niet, maar in zijn derde seizoen als hoofdtrainer van VVV-Venlo slaagde Maurice Steijn er in zijn ploeg naar de eredivisie te leiden.
"We hebben met een heel bescheiden budget in drie jaar tijd een goede ploeg opgebouwd", zei Steijn vrijdag na de winst in Waalwijk op RKC (1-2). Dankzij twee doelpunten van Clint Leemans verzekerde VVV zich van promotie naar de eredivisie.

Lees ook: VVV-Venlo terug in Eredivisie na zenuwslopend duel

Vieren

Steijn had vooraf geroepen dat zijn spelers eventuele promotie niet al te uitbundig mochten vieren. Maandag wacht immers al weer een wedstrijd tegen FC Emmen, waarin VVV ook de titel in de Jupiler League kan veroveren.

Toestemming

Na de zwaarbevochten winst op RKC bond Steijn echter al weer in en gaf hij zijn spelers lachend toestemming om in Venlo de stad in te gaan. "Dat mag wel even. Dit was de climax, supermooi."

Voorzitter

Ook VVV-voorzitter Hai Berden was opgetogen over de zeer moeizame overwinning. "Het was knijpen maar we hebben het gered. En er komt misschien nog meer", doelde hij op het mogelijke kampioenschap van de Jupiler League.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.