Limburgers bovenaan in wereldranglijst boogschieten

© Istock
Voor het eerst voeren twee Limburgers de wereldranglijst aan in de boogschietsport.
Boogschutters Mike Schloesser uit Weustenrade en Steve Wijler uit Horn staan al een tijdje bekend als twee zwaargewichten in het boogschieten.

Disciplines
En dat worden beloond aangezien ze nu voor het eerst ook beiden de wereldranglijst aanvoeren in hun discipline. Zo is Wijler de beste in het onderdeel recurve en mag Schloesser zich de nummer één bij de compound noemen.

Eerste in tweede jaar

Schloesser voerde al langer de wereldranglijst aan, maar voor de 21-jarige Wijler uit Horn is dat voor het eerst. En dat is toch wel bijzonder, zeker omdat dit pas zijn tweede jaar is op het hoogste niveau.

Onwerkelijk

''Het is fantastisch. Ik stond een hele tijd derde en als je in handboogland in de top 8 staat is dat al bijzonder. Maar dat ik me nu de beste van de wereld mag noemen op het onderdeel recurve is voor mij heel onwerkelijk. En dan komt er ook nog eens bij dat ik nu samen met Mike, die ik al langer ken, aan de top sta. Dat vind ik wel mooi aangezien wij Limburgers toch vaak apart worden gezien van de rest van Nederland'', zegt Wijler.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!