Fortuna Sittard en MVV wacht bijzondere derby

MVV-aanvaller Jonathan Okita duelleert met Fortuna Sittard-captain Perr Schuurs. © Orange Pictures
Er staat veel op het spel tijdens de derby van vrijdagavond tussen Fortuna Sittard en MVV.
Naast de prestige tussen de Limburgse rivalen in de Jupiler League, strijden beide clubs volop om de prijzen en hebben ze de punten hard nodig.

Hoopgevend puntje
Fortuna Sittard doet nog mee om het kampioenschap en daarmee rechtstreekse promotie naar de eredivisie. Na vier opeenvolgende nederlagen én het daaropvolgende vertrek van trainer Sunday Oliseh lijkt de rust teruggekeerd, onder interim-trainers Claudio Braga en Kevin Hofland. Het puntje afgelopen week bij NEC was hoopgevend voor de Sittardse ploeg. Vrijdag wil Fortuna in eigen huis de lijn weer doortrekken voor een mooie eindsprint in de competitie, met mogelijk promotie tot gevolg.

Stijgende lijn
Uitploeg MVV lijkt die stijgende lijn eindelijk te hebben gevonden. De Maastrichtenaren begonnen goed in deze competitie, maar door veel blessuregevallen zakte de ploeg van Ron Elsen ver weg. De laatste weken lijkt MVV de zaak weer op de rit te hebben. Daarnaast is de ziekenboeg langzaam leeg, waardoor trainer Elsen weer kan werken aan vaste patronen in zijn elftal. Winst is noodzakelijk om kans te houden op het spelen van play-offs dit seizoen.

Gezonde rivaliteit
Beide clubs hebben in een persverklaring laten weten te gaan voor 'een gezonde rivaliteit in een mooie derbysfeer'. Voor de echte Fortuna- en MVV-fans is dit de enige échte wedstrijd van het jaar. Winnen van de Limburgse rivaal is een must. Eerder dit seizoen wist Fortuna in De Geusselt met 1-2 te winnen. De Maastrichtenaren zijn daarmee extra gebrand op revanche, met de wetenschap dat ze vorig seizoen in Sittard wisten te winnen met 2-3.

Fortuna-MVV is vrijdagavond live te volgen op L1 Radio, vanaf 20:00 uur, en via Twitter-account @1Lsport. Beelden en reacties zijn zaterdag te zien op L1 TV om 17:30 uur.