Perr Schuurs debuteert in voorselectie Jong Oranje

Perr Schuurs op de schouders na promotie. © Niels van Renen
Perr Schuurs zit voor het eerst bij de voorselectie van Jong Oranje.
Bondscoach Erwin van de Looi heeft maar liefst zes jonge talenten op de shortlist gezet voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Oekraïne. Schuurs kwam vooralsnog uit in het elftal onder de 20 jaar.

Nieuwe namen

Ten opzichte van de vorige voorselectie, zijn er zes nieuwe namen bij de 26 spelers: doelman Maarten Paes (FC Utrecht), Perr Schuurs (Ajax), Tyrell Malacia (Feyenoord), Sherel Floranus (SC Heerenveen), Kaj Sierhuis (Ajax) en Dilrosun (Hertha BSC).

Drastisch besluit

Jong Oranje kan zich naar alle waarschijnlijkheid niet meer plaatsen voor het EK. Daarom heeft de bondscoach een drastisch besluit genomen. Hij kijkt al naar de volgende jongere lichting die er aan komt. "Hoe pijnlijk dit ook is, we moeten vooruitkijken. Bij het samenstellen van deze selectie kijken we ook verder dan alleen deze twee interlands. In deze voorlopige selectie hebben we dan ook meer spelers geselecteerd die nog op het EK 2021 kunnen spelen."

Kwalificatiepoule

Op vrijdag 12 oktober speelt Jong Oranje in Riga tegen Letland. De laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiepoule speelt Jong Oranje op dinsdag 16 oktober tegen Oekraïne.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!